Spring naar hoofd-inhoud

Planning

Planning is dat de verbreding van Tractaatweg begin 2019 helemaal gereed is. Het verkeer rijdt sinds 31 oktober 2018  over de verbrede Tractaatweg. 

Globale planning verbreding Tractaatweg
Globale planning verbreding Tractaatweg

Begin 2017: Aannemer geselecteerd

Sinds april 2016 zijn we op zoek naar een aannemer die het werk gaat uitvoeren. Het selecteren van een aannemer (de aanbesteding) gaat volgens verschillende stappen en vastomlijnde procedures. Op 12 januari 2017 maakten we de aannemer bekend.

 

Voorjaar 2017: Voorbereiding en ontwerp aannemer

Na de gunning neemt de aannemer de tijd om zijn werk goed voor te bereiden. Hij gaat aan de slag met het gedetailleerd ontwerpen van de weg en de viaducten. Dit doet hij op basis van het bestaande wegontwerp. Ook voert hij in deze periode voorbereidende werkzaamheden uit zoals het kappen van bomen en verleggen van kabels en leidingen.

 

September 2017: Start werkzaamheden

Het verdubbelen van de weg duurde veertien maanden. In het eerste weekend van september startte de aannemer met het bouwen van de viaducten. De weg is in fases verbreed naar twee keer twee rijstroken met nieuwe viaducten. Op drie punten vervallen de verkeerslichten.

 

31 oktober 2018: Nieuwe weg open

Sinds 31 oktober is de weg twee keer twee rijstroken op met een maximale snelheid van 100 km/u. Tot begin 2019 zijn er laatste werkzaamheden. Het project  Tractaatweg begin 2019 gereed.