Skip to main content

Tractaatweg

De planning is dat de Tractaatweg in het voorjaar van 2019 verbreed zal zijn naar twee keer twee rijstroken. In 2017 zijn we gestart met de werkzaamheden. Boskalis voert het werk uit. De verbreding draagt bij aan de bereikbaarheid en een veilige afwikkeling van het toenemende verkeer sinds de komst van de Westerscheldetunnel en de Sluiskiltunnel.

Bergen zand

Op verschillende plekken langs de Tractaatweg staan hoge bergen zand en grond. De nieuwe weg gaat... Lees meer... 

Verkeersinformatie

Op de hoogte blijven van eventuele hinder? Op de pagina Verkeer leest u de geplande werkzaamheden voor het project Tractaatweg.

Viaduct Spuikreek bijna open

Het nieuw viaduct Spuikreek, dat over de Tractaatweg heen komt te liggen, is bijna af. In de loop van woensdag 28 februari... Lees meer...

Jaaroverzicht Tractaatweg

Met een korte film blikken we terug op de mijlpalen van het afgelopen jaar.
Bekijk de film...

Veilig oversteken voor dieren

Onder de Tractaatweg bouwen we meerdere doorgangen voor dieren. Dit noemen we een ecopassage of faunapassage. Lees meer...

Film Tractaatweg

Bekijk in zeven minuten hoe de Tractaatweg er straks in 2019 uitziet. Aannemer Boskalis maakte van het wegontwerp... Bekijk de film...

Waarom verdubbelen we de Tractaatweg? (film 1 min)

De huidige Tractaatweg

De Tractaatweg (N62) is de verbinding tussen de N61 ten zuiden van Terneuzen, de Kanaalzone en de R4 bij Zelzate. In de jaren zeventig is de huidige weg aangelegd. De Tractaatweg is op dit moment een autoweg (één rijstrook per rijrichting) waar de maximum snelheid 100 km per uur is. De rijstroken zijn momenteel niet van elkaar gescheiden.

De weg heeft een stroomfunctie voor het regionale verkeer en waarborgt de bereikbaarheid van het havengebied vanuit omliggende regio’s.Tussen 2002 – 2005 werd de autoweg grotendeels voorzien van dubbele middenstreep met groene streep in het midden.

Aansluiting op andere wegen

De Tractaatweg sluit aan de noordzijde aan op de N61 (Hoofdweg). Ten noorden van de N61 ligt de kern van de stad Terneuzen. Aan de zuidkant sluit de weg aan op de R4 (President J.F. Kennedylaan). Dit punt vormt ook de grens met België. De autoweg heeft in de huidige situatie, nog drie aansluitingen, namelijk aansluiting Axelse Sassing (Sassing/Buthdijk), aansluiting Zwartenhoek (Langeweg N258) en aansluiting Molenverkorting (Oostpoortweg N683).

Lees meer over het project

Globale planning verbreden Tractaatweg
Globale planning verbreden Tractaatweg