Spring naar hoofd-inhoud
Bouwen van een ecopassage onder de Tractaatweg
Bouwen van een ecopassage onder de Tractaatweg bij kruising Zwartenhoek

Veilig oversteken

6 februari 2018

Aan beide kanten van de Tractaatweg leven verschillende soorten dieren. We willen dat zij veilig kunnen oversteken, ook om aanrijdingen met dieren te voorkomen. Daarom bouwen we onder de weg meerdere doorgangen voor dieren. 

Zo komt in de buurt van de kruising richting Westdorpe of Hulst (kruising Zwartenhoek) een grote passage van twee meter hoog en tien meter breed. Dit noemen we een ecopassage of faunapassage. De passage krijgt aan de zijkanten bermen met daartussen een sloot. Reeën, vissen en kleine dieren kunnen hier doorheen.

Bouwen van een ecopassage onder de Tractaatweg bij Zwartenhoek

Stalen constructie als hulpmiddel

Het eerste oostelijke deel van de passage wordt nu gebouwd. Aannemer Boskalis bouwt de doorgang grotendeels op dezelfde manier als de viaducten: met betonnen onderdelen. De stalen constructie staat er als tijdelijke hulp om de betonnen wanden te maken. De bouw van de andere helft van de passage volgt later. Het verkeer rijdt dan over het deel van de passage waar nu aan wordt gewerkt.

 

Kleinere oversteken

Daarnaast bouwen we kleinere passages voor amfibieën en kleine zoogdieren. Dit zijn ronde betonnen buizen van ongeveer een meter breed.