Spring naar hoofd-inhoud
viaduct Zwartenhoek bijna gereed

Werkzaamheden aansluiting Zwartenhoek

PERSBERICHT
Terneuzen, 12 september 2018


Van zondag 16 september (20.00 uur) tot zaterdag 22 september 2018 (20.00 uur) is de toe- en afrit van de aansluiting Zwartenhoek ter hoogte van de Eversdam dicht vanwege werkzaamheden. De Tractaatweg (N62) blijft open voor het verkeer. Voor het verkeer vanuit Terneuzen, Goes, Middelburg en Breskens richting Hulst en Antwerpen en het verkeer vanuit Hulst richting Zelzate gelden omleidingsroutes. Houd rekening met extra reistijd.


Vanaf zondagavond 16 september 2018 rijdt het verkeer over het viaduct van de aansluiting Zwartenhoek. Dit is het nieuwe viaduct op de Tractaatweg (N62) met de afslagen richting Westdorpe of Hulst. De laatste verkeerslichten op de Tractaatweg verdwijnen dan definitief. Vanaf zaterdag 22 september kan het verkeer gebruik maken van de nieuwe rotondes, op- en afritten, nieuwe fietspaden en verbindingswegen.

Omleidingsroute kruising Zwartenhoek 16-22 september 2018

Omleiding

Tussen zondag 16 en zaterdag 22 september gelden voor een aantal richtingen de volgende omleidingen:

  • Het wegverkeer vanuit Terneuzen, Goes, Middelburg en Breskens richting Hulst en Antwerpen wordt omgeleid via Zaamslag en Terhole (N290).
  • Het wegverkeer vanuit Hulst richting Zelzate moet omrijden via de aansluiting Axelse Sassing.
  • Verkeer van en naar Westdorpe wordt omgeleid via de aansluiting Molenverkorting.
  • Fietsers en landbouwverkeer kan deze week de kruising niet oversteken. Zij moeten gebruik maken van de aansluiting Molenverkorting of de aansluiting Axelse Sassing om de Tractaatweg over te steken.

Werkzaamheden

Als eerste zal het bestaande kruispunt met verkeerslichten worden verwijderd. Vervolgens wordt de bestaande weg omgebouwd tot een nieuwe op- en afrit met rotonde. Ook komt er een nieuw fietspad te liggen.

Omleidingsroute kruising Zwartenhoek 16-22 september 2018
Omleidingsroute kruising Zwartenhoek 16-22 september 2018