Spring naar hoofd-inhoud
Heistelling, slaan eerste heipaal door gedeputeerde Van der Maas
Slaan eerste heipaal door gedeputeerde Van der Maas

Verdubbeling Tractaatweg van start

Eerste heipaal geslagen door gedeputeerde Van der Maas

PERSBERICHT, dinsdag 5 september 2017

 

Gedeputeerde Harry van der Maas van de Provincie Zeeland heeft op dinsdagmiddag 5 september 2017 het officiële startsein gegeven voor de verdubbeling van de Tractaatweg (N62). Met een druk op de knop sloeg hij de eerste heipaal van het nieuwe en bredere viaduct Spuikreek, dat straks over de Tractaatweg heen komt te liggen.

Gedeputeerde Harry van der Maas: 'Een bijzonder moment voor de regio, maar ook voor mijzelf. We gaan hier de veiligheid en doorstroming verbeteren. Met het verdubbelen van de Tractaatweg realiseren we een belangrijke verbinding voor Zeeuws-Vlaanderen en heel Zeeland. Een veilige verbinding voor de mensen die erover heen moeten rijden en moeten kruisen, een verbinding die hoort bij de economische ontwikkeling in Zeeuws-Vlaanderen.”

Na een periode van voorbereidende werkzaamheden is nu gestart met de bouw van 2 keer 2 rijstroken met vier ongelijkvloerse kruisingen tussen Terneuzen en Zelzate. In het voorjaar van 2019 is de verdubbeling van de weg gereed. Aannemer Boskalis Nederland BV voert het werk uit. De verbreding van de Tractaatweg is nodig om het dagelijkse verkeer vlot en veilig door te laten stromen.

Visualisatie Spuikreekviaduct

Over de verdubbeling

De Tractaatweg is tien kilometer lang. De Tractaatweg krijgt twee rijstroken per rijrichting,met een middenberm en geleiderail. De maximumsnelheid op de weg is en blijft 100 kilometer per uur. In plaats van de verkeerslichten komen er viaducten op de drie ongelijkvloerse aansluitingen bij Axelse Sassing (N686), Zwartenhoek (N258) en Molenverkorting (N683). Een ongelijkvloerse aansluiting is een kruising van twee of meerdere vervoerstromen, waarbij gebruikgemaakt wordt van bijvoorbeeld viaducten zodat het verkeer niet wordt gehinderd. Bij Terneuzen komt het nieuwe viaduct Spuikreek over de Tractaatweg heen.

 

Heiwerkzaamheden

Van 1 tot 4 september 2017 is het huidige viaduct in de Spuikreekweg volledig gesloopt. Van 4 tot en met 8 september 2017 zijn er overdag heiwerkzaamheden voor de bouw van het bredere viaduct. Hiervoor zijn 32 palen nodig. Het nieuwe viaduct wordt 50 meter lang en 6,5 meter breed. Midden februari 2018 moet het nieuwe viaduct weer open zijn voor het verkeer.