Spring naar hoofd-inhoud
Zicht vanuit viaduct op de kruising met verkeerslichten bij Westdorpe
Zicht vanuit viaduct op de kruising Molenverkorting. De verkeerslichten komen te vervallen.

Tractaatweg nacht en weekend deels dicht

PERSBERICHT, Terneuzen, 14 augustus 2018

 

In opdracht van de Provincie Zeeland werkt de Tractaatweg BV aan een bredere en veiligere Tractaatweg (N62). In juni 2018 is de nieuwe hoofdrijbaan van de Tractaatweg tussen de grensovergang en kruispunt Molenverkorting opengesteld. De kruising Molenverkorting bij Westdorpe is bijna gereed. Vanaf 20 augustus 2018 rijdt het verkeer over het nieuwe viaduct. Er zijn in week 33 en week 34 een aantal afsluitingen nodig om de kruising te voltooien.

Weekendafsluiting 17- 20 augustus

Het gaat om de volgende data en locaties:

  • 16-17 augustus: Tractaatweg nacht dicht

Van donderdag 16 augustus (19.00 uur) tot vrijdag 17 augustus 2018 (05.00 uur) is de Tractaatweg (N62) dicht tussen de grensovergang bij Zelzate en het kruispunt Molenverkorting bij Westdorpe. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Oostpoortweg (N683) en N252 tussen Sas van Gent en Zelzate. Bekijk de afsluiting op de kaart.

  • 17-20 augustus: Tractaatweg weekend dicht

Van vrijdag 17 augustus (19.00 uur) tot maandag 20 augustus 2018 (5.00 uur) is de Tractaatweg N62 dicht tussen de grensovergang en het kruispunt Zwartenhoek. Het kruispunt Molenverkorting is dicht, de kruising Zwartenhoek (afslag richting Hulst) blijft open. Lokaal verkeer wordt over deze kruising omgeleid. Het doorgaande verkeer op de N62 moet omrijden via de N252 Terneuzen - Sas van Gent. Bekijk de afsluiting op de kaart.

  • 20- 24 augustus: westzijde kruising Molenverkorting dicht

Van maandag 20 augustus (5.00 uur) tot vrijdag 24 augustus 2018 (18.00 uur) blijft de westzijde van de kruising Molenverkorting dicht. De Oostpoortweg (N683) van en naar de N62 is dan deels dicht. Het verkeer van en naar Westdorpe/ Sas van Gent wordt omgeleid via de N252. De oostelijke op- en afrit en rotonde zijn wel open. Het doorgaande verkeer op de N62 heeft geen last van de werkzaamheden. Bekijk de afsluiting op de kaart.

Omleiding landbouwverkeer en fietsers

Landbouwverkeer en fietsverkeer voor de Molenstraat worden omgeleid via de Stekkerweg en de Middenweg. De fietsknooppuntenroutes worden via dezelfde route omgeleid. De omleiding is gedurende alle afsluitingen van kracht.

Let op: sinds de nieuwe situatie mag er op de Tractaatweg, ter hoogte van de Stekkerweg, enkel recht overgestoken worden. Afslaan is verboden.

 

Omleiding lokaal verkeer

  • Lokaal verkeer van en naar Westdorpe wordt omgeleid via de Eversdam (kruising Zwartenhoek). Om sluipverkeer te voorkomen, staat er een verkeersregelaar op de Eversdam. Wees hoffelijk en volg de instructies van de verkeersregelaar op.
  • Vrachtverkeer van en naar de Axelse Vlakte moet via de kruising Axelse Sassing rijden. Het vrachtverkeer mag niet over de Zwartenhoekseweg bij Westdorpe rijden, ook niet tijdens de afsluitingen.
Tractaatweg 16 op 17 augustus 2018 deels dicht
Tractaatweg 16 op 17 augustus 2018 deels dicht
17-20 augustus Tractaatweg weekend dicht
17-20 augustus Tractaatweg weekend dicht
20-24 augustus: westzijde kruising Molenverkorting dicht
20-24 augustus: westzijde kruising Molenverkorting dicht
asfalteren van nieuwe rijbaan vanaf viaduct

Werkzaamheden

In de nacht- en weekendafsluiting wordt de Tractaatweg omgebouwd en aangesloten op de nieuwe hoofdrijbanen. In de weekafsluiting wordt aan de westzijde van het kruispunt Molenverkorting een nieuwe rotonde en op- en afrit gerealiseerd. Daarnaast wordt de weg tussen de twee rotondes in aangelegd en wordt er gewerkt aan het nieuwe fietspad.