Spring naar hoofd-inhoud
Aanleg westelijke rotonde aansluiting Axelse Sassing
Aanleg westelijke rotonde aansluiting Axelse Sassing

Nieuwe rotonde bij Axelse Sassing 

PERSBERICHT, Terneuzen, 20 oktober 2017

Vanaf 6 november 2017 is de nieuwe rotonde aan de westzijde van de Axelse Sassing open voor het verkeer. Ook zijn de twee spoorwegovergangen dan beveiligd. Vanwege deze werkzaamheden is de kruising Axelse Sassing twee weekenden dicht voor het wegverkeer. De Tractaatweg (N62) blijft gewoon beschikbaar. 

Van vrijdag 27 oktober tot maandag 30 oktober en van vrijdag 3 november tot maandag 6 november 2017 zijn de aansluitende wegen aan de westzijde van de Axelse Sassing dicht voor het wegverkeer. De afsluitingen gelden vanaf vrijdag 19.00 tot en met maandag 05.00 uur. Fietsers kunnen wel over de Axelse Sassing blijven rijden. 

De volgende wegen zijn tijdelijk afgesloten voor het wegverkeer:

  • Buthdijk, vanaf het viaduct
  • Industrieweg
  • Finlandweg vanaf CZAV
  • Aansluiting Sasdijk op Finlandweg
  • De zuidzijde van de Koegorsstraat

De Koegorsstraat is op vrijdag 27 oktober 2017 al vanaf 07.00 uur dicht voor het wegverkeer vanwege de aanleg van een watergang. 

Omleiding (vracht)auto’s

Voor het wegverkeer richting de Axelse Vlakte en Industrieweg-Zuid is er een omleiding via de Zwartenhoekseweg en de Smitsschorreweg. Yara is bereikbaar via de Oostkade. De milieustraat is via de noordzijde van de Koegorsstraat bereikbaar. 

Nieuwe situatie

Vanaf 6 november 2017 is de nieuwe rotonde aan de westzijde van het kruispunt Axelse Sassing volledig open voor het verkeer. Het fietsverkeer rijdt over een vrijliggend fietspad naast de rotonde. De nieuwe fietsroute tussen Westdorpe en Axel wordt met tijdelijke verkeersborden aangegeven en loopt nu over de Ameliaweg en Smitsschorreweg.

Om het verkeer aan de nieuwe situatie te laten wennen worden in de eerste week tijdens spitstijden verkeersregelaars ingezet. Zij begeleiden tussen 7.00- 9.00 uur en 15.00-17.00 uur de fietsers.

Werkzaamheden

In deze twee weekenden wordt er gewerkt aan een nieuwe rotonde aan de westzijde van het kruispunt Axelse Sassing. De rotonde vervangt de bestaande verbindingen van de Koegorsstraat en Finlandweg op de Industrieweg. Verder bouwt ProRail de spoorwegovergangen op de Industrieweg en de Sasdijk om naar beveiligde spoorovergangen. In de vijf dagen tussen de twee weekendafsluitingen rijdt het verkeer al deels over de nieuwe rotonde.

De nieuwe op- en afrit van de westelijke aansluiting Axelse Sassing is nog niet gereed. Het verkeer blijft nog tot medio 2018 over de huidige op- en afrit met verkeerslichten rijden.