Spring naar hoofd-inhoud
Bouwbord langs de Tractaatweg, N62, met tekst Infomarkt 28 juni 2017

INFOMARKT TRACTAATWEG

PERSBERICHT 20 JUNI 2017

De Tractaatweg BV organiseert, samen met aannemer Boskalis, op woensdagavond 28 juni 2017 een infomarkt Tractaatweg in Cultureel Centrum de Halle, Rooseveltlaan 1a, in Axel. Bezoekers kunnen meer te weten komen over het project verdubbeling Tractaatweg (N62) en de geplande werkzaamheden die na de zomer van 2017 starten. Alle belangstellenden zijn van harte welkom. De inloop begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. De toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig. Parkeren kan op het J.F. Kennedyplein tegenover de Halle.

 

Geïnteresseerden kunnen tijdens de infomarkt meer te weten komen over de plannen op het gebied van verkeer, werkzaamheden, natuur en landschap. Er is een mogelijkheid om alvast de verdubbelde weg in 3D te beleven. Ook zijn er live 3D-beelden te zien van het ontwerp van de weg en de viaducten. Medewerkers van de Tractaatweg BV, Boskalis Nederland en gedeputeerde Harry van der Maas van de Provincie Zeeland zijn deze avond aanwezig om toelichting te geven en vragen te beantwoorden.

De Tractaatweg BV werkt, in opdracht van de Provincie Zeeland, aan een bredere Tractaatweg met nieuwe ongelijkvloerse kruisingen. Aannemer Boskalis voert het werk uit. De planning is dat de Tractaatweg in het voorjaar van 2019 verbreed zal zijn naar twee keer twee rijstroken. Na de zomer van 2017 starten de daadwerkelijke werkzaamheden. De verbreding van de Tractaatweg is nodig om het dagelijkse verkeer vlot en veilig door te laten stromen.

 

De verdubbeling van de Tractaatweg moet leiden tot:

  • verbeterde verkeersveiligheid
  • vlotte verkeersafwikkeling
  • optimale bereikbaarheid van het industrie- en havengebied in de Kanaalzone
  • goede bereikbaarheid van Terneuzen en omgeving
  • voorkomen van sluipverkeer in omliggend gebied

Over de Tractaatweg

De Tractaatweg (N62) is 10 kilometer lang. Op dit moment is de Tractaatweg een autoweg met één rijstrook per rijrichting waar de maximumsnelheid 100 km per uur is. De rijstroken zijn nu niet van elkaar gescheiden. Deze weg sluit op de noordzijde aan op de Sluiskiltunnel en aan de zuidzijde op de J. F. Kennedylaan in België (N423) richting de R4.

 

In de nieuwe situatie rijdt het verkeer vlotter en veiliger van Terneuzen richting de Belgische grens en verder. Naast de weg komt geen vluchtstrook, wel komen er meerdere pechhavens. In plaats van de verkeerslichten komen drie ongelijkvloerse aansluitingen met op- en afritten naar rotondes bij Axelse Sassing (N686), Zwartenhoek (N258) en Molenverkorting (N683).

 

Een ongelijkvloerse aansluiting is een kruising van twee of meerdere vervoerstromen, waarbij gebruikgemaakt wordt van bijvoorbeeld viaducten zodat het verkeer niet wordt gehinderd. Ook wordt een nieuw viaduct gebouwd ter hoogte van de Spuikreekweg. Het huidige viaduct komt te vervallen.

Infomarkt Tractaatweg

Woensdag 28 juni 2017
Inloop tussen 19.30 en 21.30 uur
De Halle, 
Rooseveltlaan 1a in Axel