Spring naar hoofd-inhoud
visualisatie spuikreekviaduct over de Tractaatweg

'Dak' op viaduct Spuikreek

PERSBERICHT Terneuzen, 10 november 2017

In opdracht van de Provincie Zeeland werkt de Tractaatweg BV aan een bredere en veiligere Tractaatweg N62. De bouw van het viaduct Spuikreek over de Tractaatweg heen vordert snel. Op donderdag 16 november 2017 worden de betonnen balken (liggers) voor het 'dak' (wegdek) van het viaduct met een hijskraan geplaatst. Hierdoor moet verkeer op de Tractaatweg (N62), ter hoogte van het viaduct, tussen 21.30 en 0.30 uur meerdere keren ongeveer 10 minuten wachten.

Blauw bord U-route

Weggebruikers worden met borden geattendeerd om tussen 21.30 en 0.30 uur de U-route te volgen. Een U-route is een omleidingsroute voor het geval snelwegen of autowegen worden afgesloten. De U-route staat aangegeven met blauwe borden. Het verkeer vanuit Terneuzen kan U-60 volgen. Verkeer vanaf de grens kan U-61 volgen.

Tijdens het hijsen van een betonnen ligger wordt verkeer met hulp van verkeersregelaars steeds even stilgezet. In totaal zijn er 12 betonnen liggers nodig voor het viaduct. De eerste zes liggers worden aan het begin van de avond gehesen. Hier ondervindt het verkeer geen hinder van.

Het nieuwe viaduct in de Spuikreekweg is midden februari 2018 weer open voor het verkeer. Tot die tijd wordt het verkeer ter plaatse omgeleid. 

Voorbeeld van een betonnen ligger voor een viaduct
Voorbeeld van een betonnen ligger voor een viaduct

Onderdelen van een viaduct

Het viaduct Spuikreek bestaat uit twee landhoofden en een middenpijler. De betonnen liggers vormen de overspanning tussen het landhoofd en de middenpijler: het dek van het viaduct. Als de liggers zijn geplaatst kan daarna het viaduct verder worden afgebouwd. Een ligger is 20 meter lang en weegt zo’n 20 ton.

 

 

Bouw viaduct Spuikreek over de Tractaatweg heen (november 2017)
Bouw viaduct Spuikreek over de Tractaatweg heen (november 2017)