Spring naar hoofd-inhoud
Verdubbeling Tractaatweg

Boskalis wint aanbesteding Tractaatweg

PERSBERICHT | Terneuzen, 12 januari 2017

Na een succesvolle aanbesteding is de opdracht voor het realiseren van de verdubbeling van de Tractaatweg nu definitief gegund aan Boskalis Nederland. Op 22 december 2016 maakte de Tractaatweg BV het voornemen tot gunning aan Boskalis Nederland bekend. Tijdens de verplichte stand-still-periode van 20 kalenderdagen zijn er geen bezwaren ingediend.

Boskalis Nederland heeft conform de Europese aanbestedingsregelgeving een inschrijving gedaan voor het ontwerp en de bouw van wegen en viaducten. Boskalis heeft ingeschreven met de laagste prijs en de beste kwaliteit. De aanneemsom bedraagt circa 30 miljoen euro. Meerjarig onderhoud is als optie meegenomen.

 

De voorbereidende werkzaamheden starten in het voorjaar van 2017. Naar verwachting begint Boskalis in de zomer van 2017 met de ophogingen en het bouwen van de viaducten. Volgens de planning van de aannemer wordt het gehele project in het voorjaar van 2019 opgeleverd.

Provincie Zeeland

Gedeputeerde Mobiliteit, Harry van der Maas (Provincie Zeeland): "Ik ben blij dat de verbreding nu daadwerkelijk gaat starten. In de aanbesteding zijn een aantal doelstellingen van de Provincie Zeeland meegenomen. Zo is de aannemer uitgedaagd om met innovatieve biobased oplossingen te komen. Daarnaast biedt de aannemer werk aan mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt (social return)." De Provincie Zeeland is 100% aandeelhouder van de BV.

Een andere doelstelling is om 50% van de aanneemsom aan het MKB uit te besteden. Op die manier kunnen ook regionale bedrijven meeprofiteren van de realisatie van dit project.