Spring naar hoofd-inhoud
visualisatie nieuw Spuikreekviaduct

Afsluiting deel van Tractaatweg (N62) en Spuikreekweg

PERSBERICHT 25 AUGUSTUS 2017 

In opdracht van de Provincie Zeeland werkt de Tractaatweg BV aan een bredere en veiligere Tractaatweg met nieuwe kruisingen. Vanaf september 2017 start aannemer Boskalis met het bouwen. De eerste werkzaamheden bestaan uit het slopen van het Spuikreekviaduct.

Hierdoor is van vrijdag 1 september (19.00 uur) tot maandag 4 september 2017 (05.00 uur) een gedeelte van de Tractaatweg N62 dicht. Het gaat om het weggedeelte tussen de kruising Koeischorre en Axelse Sassing in beide rijrichtingen. Het verkeer wordt omgeleid met gele borden via de N252.De kruisingen Koeieschorre en Axelse Sassing zijn tijdens de weekendafsluiting beschikbaar voor verkeer om de Tractaatweg op en af te rijden.

Na de weekendafsluiting is vanwege de werkzaamheden, ter hoogte van de Spuikreekweg, de rijbaan versmald en de maximumsnelheid teruggebracht naar 70 km/ uur. Houd vanaf 4 september 2017 rekening met langzaam rijdend bouwverkeer wat uitvoegt bij de kruising Koeischorre.

Huidig viaduct Spuikreekweg bij Terneuzen, over de Tractaatweg (N62) heen
Huidig viaduct Spuikreekweg bij Terneuzen, over de Tractaatweg (N62) heen

Spuikreekweg dicht

Vanwege het slopen van het huidige viaduct en de bouw van een nieuw en langer viaduct is de Spuikreekweg vanaf vrijdag 1 september 2017 tot eind februari 2018 dicht voor doorgaand verkeer. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Het fietsverkeer wordt omgeleid via de Graafjansdijk, Sasweg en Koegorsstraat. Gemotoriseerd verkeer en landbouwverkeer wordt omgeleid via Spui, Magrette, Buthstraat, Buthdijk en Koegorsstraat. De Spuikreekweg is bereikbaar voor bestemmingsverkeer.

Hinder

De sloopwerkzaamheden aan het Spuikreekviaduct kunnen geluidshinder geven voor de omgeving. Van 1 tot 4 september 2017 wordt er namelijk dag en nacht gewerkt. Tussen maandag 4 en vrijdag 8 september 2017 (7.00-19.00 uur) vinden er uitsluitend heiwerkzaamheden plaats voor de bouw van het nieuwe viaduct. 

 

Huidige kruising Axelse Sassing, T. Stanowicki
Huidige kruising Axelse Sassing, T. Stanowicki

Axelse Sassing

Vanaf 3 september 2017 starten ook de werkzaamheden aan de westzijde van het kruispunt Axelse Sassing. Eind augustus wordt zand aangebracht als ophoging. Buitenom het verkeer wordt gewerkt aan een nieuwe rotonde en wegen. Eind oktober 2017 volgen nog twee weekendafsluitingen van de westzijde van de Axelse Sassing voor het bouwen van de nieuwe wegen en rotonde en het ombouwen van de spoorwegovergangen naar bewaakte spoorwegovergangen.

Over het project Tractaatweg

De Tractaatweg BV werkt, in opdracht van de Provincie Zeeland, aan een bredere Tractaatweg (N62) met nieuwe ongelijkvloerse kruisingen. In het voorjaar van 2019 is de verdubbeling van de weg gereed. Aannemer Boskalis Nederland BV voert het werk uit.

We zijn ons bewust dat de weggebruikers hinder kunnen ondervinden van de werkzaamheden. De verbreding van de Tractaatweg is nodig om het dagelijkse verkeer vlot en veilig door te laten stromen. Improve to move, eerst verbeteren om vooruit te kunnen gaan.