Spring naar hoofd-inhoud
Visualisatie kruising Zwartenhoek

Aansluiting Tractaatweg bij Zwartenhoek weekend deels dicht

PERSBERICHT, Terneuzen, 3 oktober 2017

In opdracht van de Provincie Zeeland werkt de projectorganisatie Tractaatweg BV aan een bredere en veiligere Tractaatweg met nieuwe kruisingen. Vanaf 9 oktober 2017 rijdt het doorgaande verkeer bij Zwartenhoek  over de toekomstige toe- en afrit aan de westzijde met een tijdelijk kruispunt met verkeerslichten.


Vanwege de werkzaamheden is het op de kruising Zwartenhoek van vrijdag 6 oktober (19.00 uur) tot en met maandag 9 oktober 2017 (05.00 uur) niet mogelijk om af te slaan richting Hulst of Westdorpe. Ook het verkeer vanuit Westdorpe of Hulst kan de Tractaatweg niet op. De Eversdam en de N258 (Langeweg) zijn dan afgesloten voor verkeer. Het verkeer op de Tractaatweg ondervindt geen hinder en kan gewoon doorrijden.

Omleidingsroutes

Het verkeer richting Westdorpe wordt omgeleid via N683. Het verkeer richting Hulst wordt omgeleid via de N290 Terneuzen-Terhole. De omleiding voor het verkeer richting Axel, Drieschouwen en Zuiddorpe is ingesteld via de kruising Axelse Sassing.

 

Werkzaamheden

Op de locatie van het huidige kruispunt Zwartenhoek komt een nieuw viaduct. De verkeerslichten komen dan te vervallen. Omdat het viaduct op de locatie komt van het huidige kruispunt is het noodzakelijk om het verkeer om de bouw van het viaduct heen te leiden. Hiervoor wordt een tijdelijk kruispunt met verkeerslichten ingericht. Het verkeer rijdt na het weekend over de toekomstige op- en afrit aan de westkant van de Tractaatweg. Voordat het verkeer over de nieuwe situatie kan rijden, moeten de nieuwe wegen tijdens het weekend aangesloten worden op de huidige wegen, het kruispunt verlegd worden en de nieuwe situatie worden ingericht.

 

Na deze werkzaamheden wordt het mogelijk om het viaduct Eversgadt op de kruising Zwartenhoek te gaan bouwen. Allereerst wordt de middenpijler geheid. Aansluitend wordt aan beide zijden zand aangebracht als ophoging voor het nieuwe viaduct. Dit zand blijft liggen tot in het voorjaar van 2018.

Toekomstige afrit Zwartenhoek
Toekomstige afrit Zwartenhoek
Bovenaanzicht visualisatie Zwartenhoek
Aanleg Zwartenhoekseweg
Aanleg Zwartenhoekseweg

Zwartenhoekseweg

Vanaf 9 oktober 2017 kan het doorgaande landbouwverkeer gebruik maken van de nieuwe Zwartenhoekseweg tussen de Eversdam en de Sasdijk. Dit is de nieuwe weg naar de Axelse Vlakte. De parallelweg tussen Zwartenhoek en de Axelse Sassing aan de oostzijde van de Tractaatweg wordt dan definitief afgesloten om plaats te maken voor de nieuwe rijbaan van de Tractaatweg. Fietsers kunnen straks veilig over de Graafjansdijk, Sasdijk, Ameliaweg en Smidsschorreweg rijden.

 

Meer informatie over werkzaamheden Tractaatweg leest u op de pagina Verkeer of download de Tractaatweg-app.