Spring naar hoofd-inhoud

Wegen dicht voor verdubbeling Tractaatweg?

Wegen afsluiten voor verbreding Tractaatweg, vijf vragen en antwoorden

Er kwamen verschillende vragen bij ons binnen naar aanleiding van het artikel van Omroep Zeeland 'Wegen dicht voor verdubbeling Tractaatweg'. Hier leest u vijf vragen en antwoorden over de geplande wegafsluitingen.

 

 

1. Gaan er nu al definitief wegen dicht in de buurt van de Tractaatweg?

Nee. Het daadwerkelijk afsluiten van wegen vindt pas plaats tijdens de uitvoering van het werk. Uiteraard wordt de omgeving van tevoren op de hoogte gebracht van eventuele wegafsluitingen en alternatieve routes. Op dit moment wordt er een (juridische) procedure doorlopen door de Provincie Zeeland voor het definitief afsluiten van wegen aan het openbaar verkeer; een onttrekkingsbesluit.

2. Wanneer gaan de wegen dan wel dicht?

Dit is nog niet bekend. Voordat de werkzaamheden aan de Tractaatweg starten, moeten wij (en de aannemer) beschikken over de juiste vergunningen, ontheffingen en besluiten. Het onttrekkingsbesluit is er één van. Het daadwerkelijk afsluiten van wegen en realiseren van nieuwe wegen vindt pas plaats tijdens de uitvoering van het werk. Planning is dat begin 2017 de werkzaamheden zullen starten. Uiteraard wordt de omgeving van te voren op de hoogte gebracht van wegafsluitingen en alternatieve routes. Bestemmingen in of in de buurt van het weggedeelte blijven zowel tijdens de werkzaamheden als in de nieuwe situatie bereikbaar.

3. Om welke wegen gaat het?

Het gaat om de volgende wegen of weggedeelten:

  • Sasweg, over een lengte van 283 meter
  • Aansluitingen van de N686 met de Tractaatweg (N62), over een lengte van 415 meter
  • Oostelijke parallelweg tussen de Axelse Sassing (N686) en Zwartenhoek (N258) over een lengte van 2890 meter. Deze parallelweg maakt deel uit van het 'kwaliteitsnetwerk landbouwverkeer'. Deze landbouwroute wordt verplaatst naar de westzijde van de Tractaatweg.
  • Eversdam, over een lengte van 165 meter
  • De voormalige grensovergangen langs de Tractaatweg bij de Belgische grens over een lengte van 508 meter
  • Stekkerweg met de Tractaatweg, over een lengte van 40 meter

4. Waarom heb ik hier nog niks van gehoord?

Er wordt nu een procedure doorlopen voor het afsluiten van verschillende weggedeelten. Via officiële bekendmakingen zijn de plannen bekend gemaakt. Vervolgens wordt het besluit officieel vastgesteld. Het daadwerkelijk af gaan sluiten van wegen vindt pas plaats tijdens de uitvoering van het werk. Uiteraard wordt de omgeving van te voren op de hoogte gebracht van wegafsluitingen en alternatieve routes.

Contact

Neem voor vragen contact op de projectorganisatie.