Spring naar hoofd-inhoud
Aanleveren van zand per schip in Autricehaven, Zwartenhoekseweg, Tractaatweg

Voorbereidingen voor aanleg nieuwe Zwartenhoekseweg

 

De afgelopen tijd is er een grote berg van zand aangelegd bij de Eversdam, langs de Tractaatweg. Het zand is per schip aangevoerd via de Autrichehaven en vervolgens met vrachtwagens naar de plek van bestemming gebracht.

Vanuit deze verzamelplaats aan de Eversdam wordt het zand vanaf maandag 8 mei 2017 naar locaties aan de noord- en zuidzijde van de Eversdam gereden. 

Zand rijden voor nieuwe Zwartenhoekseweg bij Eversdam
Op deze drie locaties bij de Eversdam wordt alvast een grote hoeveelheid zand aangebracht om het drie maanden te laten liggen (voorbelasten).
Werkzaamheden aan nieuwe Zwartenhoekseweg Tractaatweg

50.000 kubieke meters zand

Tot en met half juni 2017 brengen we zand aan voor de nieuwe Zwartenhoekseweg die de Eversdam met de Sasdijk gaat verbinden. Daarnaast wordt zand aangebracht voor de westelijke toerit en afrit van het toekomstige viaduct Eversgadt (Zwartenhoek). Hiervoor is ongeveer 50.000 kubieke meters zand nodig. Dat zijn zo’n 2500 vrachtwagens gevuld met zand. Het duurt daarom ook even voordat al het zand op zijn plaats ligt.

 

Drie maanden voorbelasten

Het aanbrengen van een grote hoeveelheid zand is nodig om de ondergrond in te laten zakken. Dit noemen we voorbelasten. Het zand wordt tot twee meter hoog aangebracht, zodat er voldoende gewicht op ligt. Het zand blijft ongeveer drie maanden liggen totdat de ondergrond niet verder vermindert. Zonder voorbelasting zou de weg na verloop van tijd kunnen verzakken.

 

 

Verkeersregelaars

Het aanleveren van zand door vrachtwagens vanuit de Autrichehaven naar de verzamelplaats wordt begeleidt door verkeersregelaars. Daarnaast zorgen ze voor een veilige doorgang voor fietsers en ander wegverkeer.