Spring naar hoofd-inhoud
Plaatsen van een ligger op het viaduct Spuikreek in de Tractaatweg

Verkeershinder door plaatsen liggers op viaduct

1 juni 2018

De bouw van de nieuwe viaducten in de Tractaatweg vordert gestaag. Deze maand worden op verschillende momenten de betonnen balken (liggers) van een viaduct geplaatst. Het verkeer moet meerdere keren ongeveer tien minuten wachten op de Buthdijk of de Langeweg. Verkeersregelaars begeleiden het verkeer tijdens het hijsen en het monteren van de liggers boven de weg. 

Voor het plaatsen van de liggers van het viaduct bij het kruispunt Molenverkorting wordt de Molenstraat anderhalve dag afgesloten voor het verkeer. Het verkeer op de Tractaatweg heeft geen last van de werkzaamheden.

Het gaat om de volgende data en locaties:

Datum en tijdLocatieHinder
Van 6 juni 19.00 uur tot 7 juni 2018 05.00 uur.Buthdijk bij het kruispunt Axelse Sassing Verkeer van en naar Axel moet mogelijk kort wachten op de Buthdijk.
Van 13 juni 19.00 uur tot 14 juni 17.00 uur Molenstraat, bij kruispunt Molenverkorting Molenstraat dicht
Van 27 juni 19.00 uur tot 28 juni 05.00 uurLangeweg bij het kruispunt Zwartenhoek Verkeer van en naar Hulst mogelijk kort wachten op de Langeweg.
Van 28 juni 19.00 uur tot 29 juni 05.00 uurLangeweg bij het kruispunt ZwartenhoekVerkeer van en naar Hulst mogelijk kort wachten op de Langeweg.

Bouwen van een viaduct

Een viaduct bestaat uit twee landhoofden en één of meerdere middenpijlers. De betonnen liggers vormen de overspanning tussen het landhoofd en de middenpijler: het brugdek van het viaduct. Als de liggers zijn geplaatst kan daarna het viaduct verder worden afgebouwd.

Onderdelen van een viaduct
De onderdelen van een viaduct: landhoofd, middenpijler, brugdek