Spring naar hoofd-inhoud
Inhalen verboden, let op tegenliggers

Niet inhalen op Tractaatweg (N62)

Terneuzen, 29 augustus 2018

 

Over het gehele traject is één rijstrook in één richting beschikbaar. De maximumsnelheid is 70 km/u of op sommige punten maximaal 50 km/u. Inhalen is verboden. Dit geven de borden duidelijk aan. Helaas constateren we dat er toch weggebruikers gaan inhalen en/of te hard rijden. Dit levert gevaarlijke situaties op. Afgelopen dagen zijn er extra maatregelen getroffen om het inhaalverbod nog duidelijker aan te geven.

Extra maatregelen

Vanaf de grens bij Zelzate richting Terneuzen staat een actiewagen waarop het bord inhalen verboden en de waarschuwing voor tegenliggers duidelijk zichtbaar is. Daarnaast zijn er langs de Tractaatweg op meerdere locaties verkeersborden geplaatst welke het inhaalverbod aangeven en waarschuwen voor tegenliggers.

Ondanks dat er niet overal een doorgetrokken streep midden op de weg te staat, geldt er voor de hele Tractaatweg een inhaalverbod.

Rotonde Westdorpe

Rotonde open

Sinds eind augustus is de kruising bij Westdorpe (Molenverkorting) open. Binnen een week zijn de verkeerslichten vervangen door een rotonde. Het verkeer rijdt al over het nieuwe viaduct, één rijstrook per richting.