Spring naar hoofd-inhoud
Afsluiten fietssluis De Batterij bij Westdorpe

Fietssluis zorgt voor rust voor de Batterij Westdorpe

Westdorpe, 27 oktober 2017                                      

Vanaf 9 oktober 2017 is de nieuwe Zwartenhoekseweg richting het industriegebied de Axelse Vlakte open voor het verkeer. Bij het buurtschap de Batterij bij Westdorpe staat sindsdien een fietssluis. De Graaf Jansdijk B is hiermee voor het (vracht)autoverkeer een doodlopende weg geworden.

Voor de bewoners van de Batterij ten noordoosten van Westdorpe betekent dit dat er geen voertuigen meer langs hun woning rijden. Dit komt de verkeersveiligheid en leefomstandigheden ten goede.

Officiële sluiting

Voor de bewoners was er op 26 oktober 2017 een kleine bijeenkomst geregeld om dit moment niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Wethouder Frank van Hulle van de gemeente Terneuzen blikte kort terug op de geschiedenis. Gedeputeerde Harry van der Maas van de Provincie Zeeland sloot, samen met de bewoners, alsnog officieel de fietssluis. 

Sylvia de Jonghe vertelt haar ervaringen tot nu toe aan gedeputeerde Harry van der Maas

‘De rust is teruggekeerd’

De ervaringen tot nu toe van een bewoner van de Graaf Jansdijk, Sylvia de Jonghe:

“We zijn heel blij dat de nieuwe weg al aangelegd en geopend is, zo ook dat de fietssluis is geplaatst. Het scheelt echt veel verkeersbewegingen van auto’s en vooral van vrachtwagens die op zo’n drie meter van onze voordeuren voorbij kwamen. Deze situatie heeft jarenlang voor een onveilige verkeerssituatie gezorgd in ons straatje. Nu  hebben we een autoluwe straat; alleen voetgangers, fietsers en bromfietsers komen nog voorbij en een paar auto’s van de bewoners. En dat is alles. De rust is terug gekeerd en we hopen dat dit nog lang zal duren.”

Fietssluis op de Graaf Jansdijk bij Westdorpe
De 'sluis' op de Graaf Jansdijk bij Westdorpe staat altijd 1,50 meter open om (brom)fietsers door te laten.