Spring naar hoofd-inhoud

Acht kranen

Met behulp van acht kranen en de grootste precisie werd eind februari 2016 een drinkwaterleiding van 450 meter lang verlegd bij het viaduct van de Axelsche Sassing. Om de leiding aan te leggen, waren er boringen nodig onderdoor de huidige weg.

De nieuwe waterleiding hingen in kranen en werd over de Buthdijk en de Sasweg heen ingetrokken in de boorgaten aan de zuidzijde van de Buthdijk. De weg is door de werkzaamheden twee dagen dicht geweest voor auto's. Fietsers konden tijdens de werkzaamheden door een containertunneltje fietsen, onder de leiding door.

 

Voorbereidende werkzaamheden

Het verleggen van de kabels en leidingen zijn de voorbereidingen op het daadwerkelijk verbreden van de Tractaatweg. DELTA Netwerkgroep voert werkzaamheden uit in opdracht van Evides Waterbedrijf, netbeheerder Enduris, Rijkswaterstaat en KPN. Daarnaast verleggen ook Air Liquide en ZEBRA Gasnetwerken hun leidingen.

Het werk omvat het verleggen en aanleggen van de gasleidingen, drink- en industriewaterleidingen, elektriciteitskabels en glasvezelkabels. De voorbereidende werkzaamheden zijn in de zomer van 2016 afgerond.

 

Meer weten of DELTA Netwerkgroep? www.dnwg.nl/tractaatweg